Spes Nostra onderneemt

Bij ons krijg je de kans om al je ondernemende vaardigheden in de praktijk te brengen: creatieve oplossingen bedenken, samenwerken, ideeën concreet maken, je eigen netwerk opbouwen en gebruiken … In 2015 ontvingen we als enige West-Vlaamse school het label van “ondernemende school” en sindsdien zijn we trotse ambassadeurs van Vlajo.

Miniondernemingen

Naast wetenschappen is economie een zeer belangrijke opleiding bij ons. De derdejaars brengen voor het eerst een marketingplan in de praktijk met hun mini-minionderneming. Onze zesdejaars richten ieder jaar (met groot succes) een minionderneming op en meten zich met andere scholen. We stellen hen even aan jullie voor:


Beste

Wij zijn een groep laatstejaars uit Spes Nostra Kuurne die dit jaar de minionderneming van onze school zal vertegenwoordigen. On Y Vase maakt, in samenwerking met het maatwerkbedrijf Waak uit Kuurne, magnetische vazen. Onze vazen worden gemaakt van ijzeren profielen, onderaan voorzien van een aluminium plaatje met magneten. Bovendien zijn onze vazen stapelbaar zodat u een eigen originele creatie kan maken. Dit alles is mogelijk dankzij de meegeleverde ijzeren grondplaat die zichtbaar of verstopt onder een tafellaken of -loper gebruikt kan worden.

Wij maken 2 formaten, de ‘Y grand’ en de ‘Y petit’, in de standaardkleuren zwart, wit en rood. Voor een set vragen wij 25 euro. Een set bestaat uit 1 grote of twee kleine vaasjes met grondplaat. Een kleine vaas kan apart bijgekocht worden, voor 12 euro, een grondplaatje is te verkrijgen voor 1,50 euro.

Vriendelijke groeten
Het On Y Vaseteam